ELLIPAL TITAN 2.0 REVIEW

De keuze is inmiddels reuze, als het gaat over het kiezen van een hardware wallet. Dat je er minimaal één nodig hebt is evident. Immers, als jij niet zelf het bezit hebt over de private key, dan kan jij niet zelf een transactie ondertekenen. Daarmee ben je dan in feite dus ook niet in bezit van jouw crypto. Als je werkelijk zonder tussenkomst van een derde partij transacties wilt uitvoeren, dan moet je dus zélf de private key(s) hebben.

Vergeet niet: je hebt geen bankgarantie op crypto
Als jij ervoor kiest om crypto bij een exchange te laten staan, dan laat je dus ook jouw lot in handen van deze exchange. Immers, bij faillissement loop je een groot risico dat je nooit meer wat van jouw crypto terugziet. En faillisementen hebben we genoeg gezien in de afgelopen bear markt. Dit wil je niet (meer)!

Over de Ellipal TITAN 2.0
Het product komt uit Hong Kong en Ellipal bestaat sinds 2018. De Ellipal is een Air-Gapped hardware wallet, wat simpelweg betekent dat er géén connectiviteit is met andere devices. Het heeft dus geen blue tooth én je kan er geen ander apparaat aan verbinden. Daarnaast is de hardware wallet ook voorzien van een Common Criteria Evaluation Assurance Level 5 (CC EAL 5+) certificering. Dit maakt de hardware wallet een bewezen kwalitatief product waar het voor hackers en dieven het praktisch onmogelijk maakt om in te breken in jouw wallet.

Crypto versturen en ontvangen – Op basis van QR codes
De Ellipal TITAN 2.0 heeft een camera op de achterzijde, die nodig is om transacties te accorderen. Je hebt de App nodig van Ellipal die je verbindt met de hardware wallet. Het koppelen is kinderlijk eenvoudig. Na de koppeling werk je vooral met de App. Stel je wilt Bitcoin versturen naar jouw Ellipal TITAN 2.0, dan ga je naar jouw account bij een exchange, je klikt op “opnemen” of “versturen”, vervolgens wordt er om een adres gevraagd waar het naartoe moet. Je pakt jouw TITAN 2.0 erbij, klikt op receive en je krijgt de QR code die je dan eenvoudig met jouw mobiel scant. Zo maak je ook geen fouten! Ik beveel sterk aan dat je nooit een adres gaat overtypen. Dat is te gevoelig voor fouten! Stel dat de exchange waar jij gebruik van maakt, geen optie heeft om een QR code te scannen, dan is het verstandig het adres te mailen naar jezelf. Dan kan je alsnog copy-paste toepassen. Overweeg ook een exchange waar dit wél kan, zoals Bybit. Die heeft in Nederland ook een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Tegenwoordig is het bij Bitvavo ook eenvoudiger om crypto via jouw mobiel op te nemen en te versturen naar een ander adres. Tijdens het schrijven van dit artikel kan je helaas nog geen QR code scannen, bij het registreren van een nieuw adres. Dat komt vast in de nabije toekomst.

Ja, je kunt crypto staken via de ELLIPAL TITAN 2.0
Laat ik nog even benadrukken dat staking heel wat anders is dan earning. Als je cryptocurrency staked, dan worden die tokens toegevoegd aan een validator (node/server) om transacties op de blockchain te valideren. Je werkt dus mee aan de robuustheid van een blockchain. Bij earn wordt jouw geld simpelweg doorgeleend om rendement mee te maken, je loopt daarmee een veel groter risico en is in de basis af te raden. We hebben dit ook te vaak fout zien gaan, blijf daar van weg.

De volgende cryptocurrencies kan jij staken via Ellipal en de interface is kinderlijk eenvoudig te noemen, wat een groot pluspunt is! Let op! Rewards van staking zijn afhankelijk van de blockchain rewards en hoe de validator het doet. Het zijn niet exacte percentages en de fees van Ellipal zijn hier mogelijk nog niet bij inbegrepen.

  1. Cosmos (ATOM) – Estimated APY: 10%
  2. Tezos (XTZ) – Estimated APY: 3,69%
  3. Polkadot (DOT) – Estimated APY: 8,8%
  4. Kusama (KSM) – Estimated APY: 7,3%
  5. Cardano (ADA) – Estimated APY: 5%

Heb je een hardware wallet dagelijks nodig?
Je hebt de hardware wallet enkel nodig voor het tekenen van transacties. Kortom, enkel als je crypto gaat verzenden. Anders niet. Als je dus op reis gaat en je wilt een keer crypto verkopen, dan heb je de hardware wallet wel nodig. Die neem je dus eenvoudig mee.

Je bent NIET afhankelijk van Ellipal
Stel dat er wat gebeurt met Ellipal en jouw wallet is niet meer te vervangen door een nieuwe Ellipal, dan kan je met de seed phrase eenvoudig jouw private keys herstellen op een ander device. Bewaar deze dus zorgvuldig!

Het cruciale element van een hardware wallet: de seed phrase
Het is cruciaal om te begrijpen dat wanneer jij jouw seed phrase kwijt bent én je hebt geen toegang meer tot jouw hardware wallet, dan kan je dus nooit meer een transactie uitvoeren met jouw crypto. ZORG ER DUS GOED VOOR!

Bekijk de ELLIPAL TITAN 2.0 REVIEW hier op YouTube.

Volg Eenrijkerleven ook op social media:
Instagram, X, TikTok